'Niet alleen het weinige publiek, beloftenteams kunnen ook echt goed voetballen'

'Niet alleen het weinige publiek, beloftenteams kunnen ook echt goed voetballen'

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 12:57wo 10-07-2019 om 12:57

Finn Stokkers bereidt zich met NAC Breda voor op een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder promoveerde de 23-jarige spits met Sparta en Fortuna Sittard naar de Eredivisie, maar nu maakt hij zich opnieuw op voor een seizoen in de Eerste Divisie.

"Wij moeten onze speelwijze op orde hebben en een team worden dat voor elkaar wil vechten; dáár hebben wij invloed op. Met z'n allen verdedigen, aanvallen en omschakelen. Dat proberen we nu te creëren", legt Stokkers uit in gesprek met BN DeStem.

De aanvaller geeft toe dat de wedstrijden tegen de beloftenteams niet zijn favoriete potjes zijn. "Ik ben voetballer geworden om in volle stadions te spelen. Op een bijveldje maandagavond bij Jong AZ voor vijftig, zestig man is toch moeilijk", stelt hij. "Dat is een mentaal ding. Maar het is niet alleen het weinige publiek, de spelers van de beloftenteams kunnen ook echt goed voetballen. Je moet serieus je koppie erbij houden, anders tikken ze je gewoon weg daar. Dat is serieus moeilijk."

NAC nam Stokkers deze zomer transfervrij over van Fortuna Sittard, dat de spits eerder weer transfervrij overnam van Sparta. Vorig seizoen speelde Stokkers met Fortuna in de Eredivisie. In achttien competitieoptredens kwam hij tot vijf goals en twee assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat NAC Breda komend seizoen promoveren?

(4853 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws