Update: De Graafschap een duel zonder supporters in Vak 22 na afsteken vuurwerk

Update: De Graafschap een duel zonder supporters in Vak 22 na afsteken vuurwerk

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 11:03vr 06-09-2019 om 11:03

Laatste update: vrijdag 6 september 2019 om 11:45vr 06-09-2019 om 11:45

Her verloren play-offs om promotie/degradatie krijgen nog een staartje voor De Graafschap. De KNVB heeft de gedegradeerde Achterhoekers een geldboete van vijftienduizend euro opgelegd, nadat er vuurwerk werd afgestoken tijdens de duels met SC Cambuur en Sparta.

Omdat De Graafschap nog een voorwaardelijke straf open had staan, moet het ook gedurende één wedstrijd drie tribunevakken leeg laten. De Superboeren zijn het echter niet eens met deze straf en zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel vanuit Zeist. "Ik vind het principieel onjuist dat dat mensen die er niks mee te maken hebben een verbod krijgen opgelegd", reageert algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegenover Omroep Gelderland.

De KNVB oordeelde dat vak 22 van de Brigata Tifosi, die regelmatig sfeeracties organiseren, én de twee vakken daarnaast gesloten moesten worden. Ostendorp neem het op voor de vaste bezoekers van die twee tribunevakken. "Dat wil ik onder de aandacht brengen van de tuchtcommissie, dat we de sluiting van de vakken 23 en 24 niet kunnen verklaren. We lopen daarbij wel het risico dat de straf nog hoger uitvalt."

De Graafschap opent het seizoen op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur: De Vijverberg kan dan 'gewoon' volstromen, verwacht de directeur. "Ik ga ervan uit dat dat wordt opgeschort tot we bij de tuchtcommissie zijn geweest."

Update 6/9 11.03: De Graafschap speelt één duel zonder supporters in Vak 22, zo meldt de KNVB. De voetbalbond straft de club vanwege het op grote schaal afsteken van vuurwerk in de wedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden en Sparta Rotterdam. Ook kreeg de club een boete opgelegd van 15.000 euro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Promoveert De Graafschap direct weer naar de Eredivisie?

(4798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws