Feyenoord wint dankzij talenten nipt van Duitsers bij officieus debuut Kelly

Feyenoord wint dankzij talenten nipt van Duitsers bij officieus debuut Kelly

10-07-2019 18:58
114

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk winnend afgesloten. Het Duitse SV Darmstadt 98, dat afgelopen seizoen tiende werd in de Tweede Bundesliga, werd met 2-1 verslagen.

De Rotterdammers zijn deze week op trainingskamp in het Oostenrijkse Schwaz en werkten woensdag hun eerste oefenwedstrijd van de week af. Jaap Stam koos opnieuw voor een jonge basiself. De bekendste namen waren Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Sven van Beek, Tyrell Malacia, Jens Toornstra en Dylan Vente.

Vente zorgde na twintig minuten voor de openingstreffer. De spits kreeg de bal van Wouter Burger na een hoekschop van Toornstra en schoot uit de draai raak: 1-0. St. Juste en de talentvolle Crycencio Summerville kregen vervolgens nog kansen, maar misten.

Na de thee koos Stam voor een geheel nieuwe ploeg. Steven Berghuis was één van de invallers. Hij speelde als nummer 10. Daarnaast maakte de van Reading overgekomen Liam Kelly zijn officieuze debuut voor Feyenoord.

Veel bakte Feyenoord er niet van in de tweede helft. Darmstadt kwam zelfs langszij via Serdar Dursun. Even later schoot Brandon Manu namens de Duitsers op de lat. Feyenoord trok uiteindelijk wel aan het langste eind. Naoufal Bannis zorgde voor de 2-1 op aangeven van Berghuis.

Feyenoord vervolgt de oefencampagne vrijdag met een wedstrijd tegen de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg.

Feyenoord-opstelling eerste helft: Marsman; St. Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; El Bouchataoui, Burger, Toornstra; Summerville, Vente, Azarkan.

Feyenoord-opstelling tweede helft: Evora; Hall, Geertruida, Van der Heijden, Haps; Kelly, Ayoub, Berghuis; Touré, Bannis, Kökcü.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s