Blind: Mijn bed was mooi opgemaakt, maar mijn shirtjes waren ook weg

Blind: "Mijn bed was mooi opgemaakt, maar mijn shirtjes waren ook weg"

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 00:00do 11-07-2019 om 00:00

Het is inmiddels vijf jaar geleden: de assist van Daley Blind op de iconische kopbal van Robin van Persie tegen Spanje. De memorabele WK-opener van Oranje (5-1) kreeg echter een bittere nasmaak voor de Ajacied, zo vertelt hij in het programma Shirtje Ruilen van RTL7.

Blind ruilde zijn wedstrijdtenue na afloop niet met een Spanjaard en nam het mee naar zijn hotelkamer. "Ik heb mijn shirtjes uitgehangen in de badkamer omdat ze zo doorweekt waren van de wedstrijd", vertelt Blind, die een dag later onplezierig werd verrast na een uitlooptraining met Oranje. "Mijn bed was mooi opgemaakt, maar mijn shirtjes waren ook weg. Gejat? Ja, blijkbaar wel."

De wereldassist op Van Persie blijft Blind hoe dan ook voor altijd koesteren. "Ik heb het met Frank de Boer veel over passes gehad. We hebben natuurlijk in hetzelfde schuitje gezeten qua positie. Hoe vaak hij wel niet op een training van Ajax tegen me heeft geschreeuwd dat ik niet op de man, maar vóór de man moet spelen. Het is niet zo dat je daar op dat moment aan denkt, maar achteraf is het wel iets wat je vanuit de leerschool hebt meegekregen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws