'Barça heeft geen geld voor Griezmann-clausule en betaalt salarissen te laat uit'

'Barça heeft geen geld voor Griezmann-clausule en betaalt salarissen te laat uit'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 11:02do 11-07-2019 om 11:02

De transfer van Antoine Griezmann naar FC Barcelona leek een kwestie van tijd, maar deze week is er tóch weer ruis op de lijn gekomen. Barça beschikt volgens AS niet over de financiële middelen om de boel snel af te ronden.

Vrijwel elke dag is er een wending in de Griezmann-soap en donderdag kan er een hoofdstuk worden toegevoegd: Barça kampt met een liquiditeitsprobleem, klinkt het. Het plan van Barça was om de gelimiteerde transfersom in het Atlético Madrid-contract van Griezmann (120 miljoen euro) woensdag te betalen, zodat hij donderdag zou arriveren, vrijdag gepresenteerd zou worden in Camp Nou en maandag voor het eerst zou meetrainen.

Dat scenario heeft echter vertraging opgelopen. Het heeft volgens AS een simpele reden: Barça heeft op dit moment niet genoeg geld om de vereiste 120 miljoen euro op te hoesten. De clubleiding onderhandelt op dit moment met de bank om een lening af te sluiten.

Het liquiditeitsprobleem zorgt naar verluidt voor een gespannen sfeer in Barcelona. Door het financiële struikelblok zouden de salarissen van juni zelfs drie dagen te laat zijn uitbetaald. In de tussentijd ziet Atlético het niet zitten om de helpende hand toe te steken. De nummer twee van de Primera División is nog altijd geïrriteerd over de manier waarop Barça het spel rond Griezmann heeft gespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws