Voormalig Feyenoord-held kiest voor China: 'Qua geld van een andere categorie'

Voormalig Feyenoord-held kiest voor China: 'Qua geld van een andere categorie'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 15:01do 11-07-2019 om 15:01

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 15:46do 11-07-2019 om 15:46

Elvis Manu speelt volgend seizoen bij Beijing Renhe FC in de Chinese competitie. De voormalig Feyenoorder, die tijdens het afgelopen seizoen een goede indruk maakte bij Akhisar Belediyespor, vertrekt transfervrij naar Azië.

Manu maakte zijn overstap naar Beijing op zijn eigen Instagram-kanaal bekend. De 25-jarige aanvaller is onder de indruk van de omstandigheden in China. "Er zijn iets van zeven clubs die wekelijks meer dan 50.000 man op de tribune hebben", legt hij uit tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat is natuurlijk waanzinnig. In Nederland heb je dat alleen bij Feyenoord en Ajax. De accommodaties en faciliteiten zijn ook uitstekend. Ik denk dat geen club daar in Nederland aan kan tippen. Ik hoop hier wel wat jaren door te brengen."

De keuze voor degradatiekandidaat Beijing Renhe was ook een financiële, zo geeft Manu direct toe. "Turkije was geweldig en ik had er best langer willen blijven, maar China is van een andere categorie, zeker qua geld. Het verhaal van de club sprak me meteen aan. Ik wist direct: dit moet het worden. Ik kon deze kans niet weigeren. Ik zou liegen als ik zeg dat het financiële plaatje hier niet aantrekkelijk is. Dat speelt wel een grote rol in mijn keuze. Maar daarnaast is Beijing ook een prachtige stad. Ik zit hier pas kort en ik kijk echt mijn ogen uit."

Manu werd een held in Rotterdam toen hij in de playoff-wedstrijd om een plekje in de groepsfase van de Europa League Feyenoord met een late treffer langs Zorya Luhansk schoot. Na zijn periode bij Feyenoord versleet hij veel clubs. Bij zijn laatste club, Akhisar Belediyespor, scoorde hij tien goals in 36 officiële wedstrijden voor de Turken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws