'Schwaab is alleen trainen zat en duikt op bij jeugdliefde SC Freiburg'

'Schwaab is alleen trainen zat en duikt op bij jeugdliefde SC Freiburg'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 19:06do 11-07-2019 om 19:06

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 09:38vr 26-07-2019 om 09:38

Daniel Schwaab houdt zijn conditie op peil bij SC Freiburg, zo meldt Kicker. De centrale verdediger besloot eerder dit jaar voor zijn familie te kiezen en zijn bij PSV aflopende contract niet te verlengen. 

Voor de Duitse centrale verdediger is het een terugkeer naar zijn oude club. Schwaab speelde in de jeugdopleiding van Freiburg en maakte bij die club zijn profdebuut. Via Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart en PSV keert hij daar nu dus weer terug. Vooralsnog is er sprake van een 'vriendendienst' en lijkt Schwaab geen contract te gaan tekenen bij de club. Schwaab probeerde de afgelopen weken op individuele kracht fit te blijven, maar tegenover Kicker vertelt hij dat hem dat 'te saai' werd. Door een programma af te werken bij Freiburg hoopt Schwaab snel fit te zijn en snel een nieuwe club te vinden. 

"Ik wil nog steeds heel graag voetballen", verzekerde Schwaab. Belangrijke voorwaarde is wel dat hij in de buurt van zijn familie kan spelen. Zijn familie woont in Waldkirch, niet ver van Freiburg. 

Schwaab stond drie seizoenen onder contract bij PSV. De verdediger was een vaste waarde en kwam in totaal tot 85 competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren. Hij scoorde daarin drie keer en gaf evenveel assists.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws