RTV Rijnmond: Tapia wacht op Nederlands paspoort en heeft geen haast met transfer

RTV Rijnmond: Tapia wacht op Nederlands paspoort en heeft geen haast met transfer

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 21:58do 11-07-2019 om 21:58

Renato Tapia staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Russische Lokomotiv Moskou, maar wil zich volgens Voetbal International aan zijn contract bij Feyenoord houden. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Peruviaan over een jaar alsnog een toptransfer maken.

Het contract van Tapia loopt na dit seizoen af. Bovendien maakt de 23-jarige controleur, die in 2013 neerstreek bij FC Twente, binnenkort aanspraak voor een Nederlands paspoort, meldt RTV Rijnmond. In dat geval geldt bij als EU-burger en is het voor hem gemakkelijker om te verhuizen binnen Europa.

Het verklaart waarom Tapia voorlopig in Nederland actief wil blijven. Afgelopen winter was er ook al interesse van buitenlandse clubs, maar koos hij voor een huurtransfer naar Willem II. De situatie van Tapia is vergelijkbaar met die van Ajax-doelman André Onana: de sluitpost uit Kameroen verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, maar geldt binnenkort als EU-speler en kan dan alsnog een grote transfer maken.

Tapia staat sinds januari 2016 onder contract bij Feyenoord, maar zijn huwelijk met de Rotterdammers is sindsdien uiterst moeizaam verlopen. Bij de nationale ploeg van Peru is hij wél onomstreden: de controleur haalde met zijn land de finale van de Copa América en maakte alleen in de eindstrijd tegen Brazilië niet de negentig minuten vol.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws