De Graafschap handelt met Noren: 'Veel man gezien, maar Bart sprong er bovenuit'

De Graafschap handelt met Noren: 'Veel man gezien, maar Bart sprong er bovenuit'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 23:42do 11-07-2019 om 23:42

De Graafschap-aanvoerder Bart Straalman heeft de deur van De Vijverberg na vijf seizoenen achter zich dicht getrokken. De 22-jarige centrale verdediger gaat zijn geluk beproeven bij het Noorse Sarpsborg 08.

Straalman werkte donderdag zijn medische keuring af en zette vervolgens zijn handtekening tot een contract tot eind november, wanneer de Noorse competitie ten einde loopt. De huidige nummer 15 van de Eliteserien heeft echter een optie voor een langer verblijf in de verbintenis op laten nemen.

Sportief directeur Thomas Berntsen geeft hoog op van zijn nieuwste aanwinst. "We hebben veel spelers bekeken, maar Bart sprong er voor ons bovenuit. Hij moet nog 23 worden, maar hij was al aanvoerder op het hoogste niveau", laat hij weten aan de clubsite. Berntsen rekent erop dat Straalman snel zal acclimatiseren. "Nederlanders zijn vergelijkbaar met Noren."

Fusieclub Sarpsborg beleefde in 2017 het hoogtepunt in de clubgeschiedenis: nadat men als derde in de Eliteserien eindigde, mocht Sarpsborg Europa in. Afgelopen seizoen overleefden de Noren vier kwalficatierondes in de Europa League en bereikten ze het hooftoernooi. In eigen land wil het echter iets minder vlotten. Het jaar 2018 werd afgesloten met een achtste plaats, inmiddels vecht de club zelfs tegen degradatie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws