De Boer: 'Wil bewijzen dat ik succesvol kan zijn in Europese topcompetitie'

De Boer: 'Wil bewijzen dat ik succesvol kan zijn in Europese topcompetitie'

13-07-2019 09:45
46

Frank de Boer heeft het na een moeizame start aardig op de rit bij Atlanta United. Voor de Nederlandse trainer is het bij de MLS-club een stuk rustiger werken dan bij Internazionale en Crystal Palace, vertelt hij aan De Telegraaf.

"Dit is een heel jonge club. Er zijn geen vijfde colonne, ex-voorzitters of zaakwaarnemers met veel invloed", stelt De Boer. "Bij Inter kwam er ooit een spelersbegeleider naar me toe die zei: als ik wist dat jij mijn speler niet zou opstellen, had ik nooit toestemming gegeven om jou aan te stellen als trainer. Om maar aan te geven hoe ver hun macht reikt bij bepaalde clubs. Ik vind het onvoorstelbaar dat daar niet strenger tegen wordt opgetreden. Wat dat betreft is het hier veel relaxter werken."

Wedden

Meer odds

Desondanks hoopt De Boer ooit een nieuwe kans te krijgen bij een Europese topclub. Zijn ervaringen bij Inter neemt hij mee. "Ik weet zeker dat het bij een club als Inter was gaan lopen als ze wat geduldiger waren geweest. Iets in mij baalt er nog steeds van dat ik daar niet heb kunnen laten zien wat ik daadwerkelijk kan. Het voelt alsof er iets van je wordt afgepakt. Ik wil dolgraag nog een keer bewijzen dat ik ook succesvol kan zijn in een Europese topcompetitie."

Dat is iets voor later. "De komende jaren zitten we hier uitstekend bij Atlanta United. We kunnen hier fantastisch werken en ik ben dolblij dat ik voor deze club heb gekozen."