'Ik blijf nu de speler die de meeste goals heeft gemaakt tegen Kenneth Vermeer'

'Ik blijf nu de speler die de meeste goals heeft gemaakt tegen Kenneth Vermeer'

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 10:00za 13-07-2019 om 10:00

Sven van Beek heeft door de transfer van Luuk de Jong naar Sevilla een vervelend Eredivisie-record in handen. "Ja, ik blijf nu de speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt tegen Kenneth Vermeer", weet de Feyenoord-verdediger.

"Ik kan het nu wel makkelijk naast me neerleggen. Ook zelfs na twee keer, maar er zijn grapjassen die er de hele avond over beginnen en dan ben ik er wel een keertje klaar mee", zegt Van Beek tegen Voetbal International. "Wat kan ik eraan doen? Moet ik me dan inhouden in de zestien? Dan weet je zeker dat het een goal is, je kunt in die gevallen een eigen doelpunt nooit helemaal uitsluiten, dat is inherent aan verdediger zijn. Ik ga er in ieder geval niet door veranderen."

Van Beek kijkt veel naar Real Madrid-captain Sergio Ramos, vertelt hij. "Ik ben fan van Sergio Ramos, omdat-ie een klootzak eerste klas is, meedogenloos en alles doet om te winnen. Zodoende heeft vrijwel iedereen buiten Madrid een hekel aan die jongen, maar ik vind het prachtig. Iedereen zegt dat het schandalig was hoe hij vorig jaar in de Champions League-finale Mo Salah van Liverpool blesseerde. Ik kan wel van genieten van zo'n mentaliteit."

"Zo'n blessure was natuurlijk niet zijn bedoeling, maar hij schakelt zo, hup, toch een van Liverpools beste spelers uit. En ook nog eens onopvallend", aldus Van Beek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws