Update: 'Fortuna verwacht komst van Moldavisch international spoedig af te ronden'

Update: 'Fortuna verwacht komst van Moldavisch international spoedig af te ronden'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 19:35ma 15-07-2019 om 19:35

Fortuna Sittard huurt de Moldaviër Vitalie Damascan komend seizoen van FC Torino. Dat meldt althans het Italiaanse Tuttosport zaterdag. Volgens het Italiaanse medium speelt de centrumspits komend seizoen in de Eredivisie.

Het Italiaanse medium stelt dat de twintigjarige spits komend seizoen wordt gehuurd door Fortuna Sittard. Bij de huur is naar verluidt ook een optie tot koop opgenomen van anderhalf miljoen euro. Torino nam Damascan in januari 2018 over van Sheriff. De Italianen betaalden toen anderhalf miljoen euro voor de centrumspits. Damascan werd vervolgens direct weer uitgeleend door Torino aan datzelfde Sheriff Tiraspol. Daar kwam hij in veertien wedstrijden tot vijf goals en een assist. 

Damascan is verder international van Moldavië. De teller van de jonge aanvaller staat op twaalf interlands. In die twaalf wedstrijden scoorde Damascan één keer. In de Nations League-wedstrijd tegen San Marino tekende Damascan voor de enige treffer.

Update 15-7, 19.35 uur: Volgens De Limburger verwacht Fortuna Sittard de Moldaviër Vitalie Damascan spoedig te verwelkomen. De spits komt op huurbasis over van Torino. De Limburgers willen op korte termijn ook de overgang van Jacky Donkor afronden. De vleugelaanvaller trainde de afgelopen weken mee en maakte een goede indruk op de technische staf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws