Bosz gelooft in 'potentiële wereldtopper': 'Bij Ajax heeft hij erg goed gespeeld'

Bosz gelooft in 'potentiële wereldtopper': 'Bij Ajax heeft hij erg goed gespeeld'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 15:29zo 14-07-2019 om 15:29

Laatste update: zondag 14 juli 2019 om 16:02zo 14-07-2019 om 16:02

Peter Bosz noemde Daley Sinkgraven ruim twee jaar geleden een potentiële wereldtopper als linksback, maar een slepende blessure remde zijn ontwikkeling. Bij Bayer Leverkusen zijn de twee herenigd en hoopt Sinkgraven een nieuwe start te maken.

Bosz staat nog steeds achter zijn statement over Sinkgraven, die deze zomer overkwam van Ajax. "Ja, anders zou ik het toen ook niet gezegd hebben. Het is nu aan hem", reageert de Leverkusen-trainer tegenover Voetbal International.

"Nadat ik dat gezegd heb, heeft Daley natuurlijk een nogal vervelende blessure gehad, waardoor hij er heel lang uit is geweest. Het is afwachten hoe hij van die blessure terug gaat komen. Maar hij was toen (in 2017, red.) op de goede weg, vond ik. Onder mij heeft hij bij Ajax erg goed gespeeld."

Sinkgraven ziet de opmerking van Bosz als een 'groot compliment'. "Nee, het voelt niet als extra druk. Het is een groot compliment, maar ik moet het wel waarmaken. Ik moet er hard voor werken. Dit is een nieuwe competitie, een stapje hoger... Ik moet zeker aan de bak."

Bosz overtuigde Sinkgraven deze zomer om Ajax in te ruilen voor Leverkusen. Met de transfer was vijf miljoen euro gemoeid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws