'Bizar dat een club die niet meer bestaat, zoveel invloed heeft op mijn carrière'

'Bizar dat een club die niet meer bestaat, zoveel invloed heeft op mijn carrière'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 20:42zo 14-07-2019 om 20:42

Andries Noppert (25) kan een boek schrijven over zijn eerste seizoen in Italië. Met zijn club Foggia degradeerde de Friese doelman uit de Serie B. Hij heeft nog een contract, maar hoopt zo snel mogelijk transfervrij te zijn.

Foggia nam na de degradatie uit de Serie B niet de moeite om zich in te schrijven voor het nieuwe seizoen in de Serie C, het derde niveau. Het faillissement van de club lijkt daardoor een kwestie van tijd. Noppert wacht inmiddels al vier maanden op zijn salaris en wil graag weg, maar zijn zaakwaarnemer krijgt niemand van Foggia te pakken.

"Er is niemand. Het is bizar dat een club die eigenlijk niet meer bestaat, zoveel invloed kan hebben op mijn carrière", vertelt Noppert aan de Leeuwarder Courant. "Ik wil dolgraag aan de slag, maar dat kan nog steeds niet. Terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen al begonnen is. Dat vreet aan me."

Over het afgelopen seizoen kan de oud-keeper van sc Heerenveen en NAC Breda een boek schrijven. Zo werd na een serie nederlagen de auto van een teamgenoot opgeblazen. "Als je wint, ben je de koning van Foggia. Ik heb de mooiste dingen meegemaakt. De supporters zijn heel emotioneel, ze leven voor het voetbal. Dat heeft prachtige kanten. De keerzijde is, dat je écht een probleem hebt als je verliest."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws