'Exceptioneel talent' maakt indruk op PSV: 'Hij is razendsnel op eerste meters'

'Exceptioneel talent' maakt indruk op PSV: 'Hij is razendsnel op eerste meters'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 07:43ma 15-07-2019 om 07:43

Bruma gaf vrijdag tijdens zijn debuut voor PSV in het oefenduel met Aris Saloniki meteen zijn visitekaartje af. De op één na duurste aankoop sinds Mateja Kezman 'zit op voetballen', is de conclusie van zijn medespelers, meldt het Algemeen Dagblad.

De 24-jarige vleugelaanvaller verruilde Bundesliga-subtopper RB Leipzig verrassend voor PSV deze zomer. "Het is top dat we deze jongen konden halen'', reageert trainer Mark van Bommel dan ook na de 3-0 zege op Aris tegenover de ochtendkrant. "Hij ligt meteen ook goed in de groep, het is een vrolijke, open jongen."

Met Bruma speelt PSV alvast in op een transfer van Steven Bergwijn en/of Hirving Lozano. Jan Olde Riekerink werkte eerder een seizoen met de Portugees bij Galatasaray. Ook hij vindt het 'een knappe transfer van een exceptioneel talent'. "Als verdediger herken je meteen wat hem lastig te bespelen maakt", vult Nick Viergever aan. "Hij is echt razendsnel op de eerste meters. Hij wipt de bal zo, hup, over je voet heen en is weg."

Het AD stelt dat de voortekenen gunstig zijn. 'Maar wordt hij ook constant, bij zijn zesde club in zeven jaar? Daarom: voor de polonaise is het te vroeg.'

Poll

Wordt Bruma een succes bij PSV?

(3779 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws