Update: Teller op 15.000 euro na 'bewonderenswaardige' actie De Graafschap-fans

Update: Teller op 15.000 euro na 'bewonderenswaardige' actie De Graafschap-fans

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 07:55di 16-07-2019 om 07:55

De harde kern van De Graafschap komt in actie tegen de KNVB. De voetbalbond heeft de Doetinchemse club een boete van 15.000 euro opgelegd voor het gebruik van vuurwerk bij sfeeracties. Dat is tegen het zere been van de zogeheten Brigata Tifosi.

Fans van De Graafschap staken rond de nacompetitiewedstrijden tegen SC Cambuur en Sparta vuurwerk af bij sfeeractie. Dat leidde tot een fikse boete van de KNVB. Verschillende supportersgroepen zijn nu een actie gestart om het bedrag bij elkaar te halen.

'De Graafschap is in beroep gegaan tegen deze belachelijke straf, maar gezien de straffen uit het verleden lijkt het onvermijdelijk dat de boete van 15.000 euro er gaat komen', schrijft Brigata Tifosi, organisator van de sfeeracties, op de eigen website.

'Tijd voor supporters om van zich te laten horen, tijd om op te staan tegen de KNVB. De almachtige voetbalbond krijgt ons er niet onder. Samen halen we die 15.000 euro op en geven daarmee een duidelijk signaal aan de KNVB: stop de hetze tegen pyro in stadions.'

Volgens Regio8 staat de teller inmiddels op 2500 euro. Naast de boete moeten ook drie vakken worden gesloten van de KNVB. De supporters van De Graafschap oogsten afgelopen seizoen veel lof voor hun grootschalige sfeeracties.

Update 7.55: Amper een dag na het supportersinitiatief om een inzamelingsactie op te zetten voor De Graafschap, staat de teller op ruim 15.000 euro. De clubleiding van de Achterhoekers is er blij mee. "Bewonderenswaardig dat supporters dit samen doen", reageert voorzitter Martin Mos. Hij zegt zelf ook een donatie te hebben gedaan. "Natuurlijk, ik vind het een prachtige actie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws