Overmars verbaasd: 'Ik zou zeggen: verkoop Özil en voor de helft haal je Ziyech'

Overmars verbaasd: 'Ik zou zeggen: verkoop Özil en voor de helft haal je Ziyech'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 14:52ma 15-07-2019 om 14:52

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 15:16ma 15-07-2019 om 15:16

Het verbaast Marc Overmars dat het relatief rustig is rond Hakim Ziyech. De Ajax-directeur had na afgelopen seizoen meer opties verwacht voor de sterspeler, die imponeerde in de Eredivisie en Champions League.

Ziyech werd twee weken in verband gebracht met een eventuele transfer naar Sevilla, maar verder is het opvallend rustig. De namen van andere Ajacieden duiken juist om de haverklap op in het geruchtencircuit. "Ik verbaas me er wel een beetje over dat het rond Hakim nog zo stil is", zegt Overmars tegen Voetbal International.

"Ik vind dat hij elk jaar beter is gaan spelen en zijn statistieken zijn uitzonderlijk goed. Daar kijken toch heel veel clubs steeds meer naar. Die kijken meer naar de cijfers dan naar wat hij allemaal laat zien en wat er om hem heen gebeurt."

Overmars vergelijkt Ziyech met Mesut Özil, spelmaker van Arsenal. "Ik vind Hakim Ziyech beter dan Mesut Özil. Ik zou zeggen: verkoop hem en voor de helft haal je Hakim. Maar ze hebben niet naar me geluisterd. Het zou dus zomaar kunnen dat hij bij Ajax blijft", besluit de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club.

Poll

Ziyech nog een seizoen bij Ajax: zie jij het gebeuren?

(7734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws