Update: Renard komt met uitgebreid statement en stapt op bij Marokko

Update: Renard komt met uitgebreid statement en stapt op bij Marokko

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 14:35zo 21-07-2019 om 14:35

Hervé Renard stopt als bondscoach van Marokko. De vroege eliminatie van De Leeuwen van de Atlas heeft de Fransman doen besluiten om op te stappen.

Het ontslag van Renard is nog niet officieel gemaakt door de Marokkaanse voetbalbond, maar volgens televisiestation Arryadia is dat een kwestie van tijd. Marokko werd in de achtste finale van de Afrika Cup uitgeschakeld door Benin, dat na strafschoppen te sterk was. Hakim Ziyech miste diep in de blessuretijd een penalty voor de 2-1.

Voor aanvang van de Afrika Cup werd al rekening gehouden met een vertrek van Renard. De Franse bondscoach was sinds 2016 werkzaam in Marokko. In 2017 bereikte hij met het land de kwartfinale van de Afrika Cup, waarna het WK in Rusland teleurstellend verliep. Marokko eindigde in een groep met Portugal, Spanje en Iran op de laatste plaats.

Renard selecteerde drie Eredivisie-spelers voor de Afrika Cup: Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi. Daarnaast deed hij een beroep op onder meer Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Manuel da Costa.

Update 17.16 uur: De Marokkaanse voetbalbond ontkent in alle toonaarden dat Hervé Renard zijn ontslag heeft ingediend. Bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa zat wel om tafel met de bondscoach om de Afrika Cup te evalueren. De Leeuwen van de Atlas werden al in de achtste finale uitgeschakeld door Benin. De komende dagen gaan de twee ook nog in gesprek over de toekomst van het Marokkaanse elftal.

Update 21/7 14.35: Het welles-nietes rond Renard is voorbij. De Franse trainer maakt zondag bekend dat hij is opgestapt als bondscoach van Marokko. Op social media publiceerde Renard een uitgebreid statement. 'Voor mij is het tijd om dit prachtige, lange hoofdstuk nu af te sluiten', schrijft hij onder meer. Sinds 2016 stond Renard aan het roer bij Marokko. In 2018 kwam hij met De Leeuwen van de Atlas voor de eerste keer in de historie van het Afrikaanse land uit op een WK. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws