Back in business na rotseizoen bij Ajax: Natuurlijk wil ik dit jaar doorbreken

Back in business na rotseizoen bij Ajax: "Natuurlijk wil ik dit jaar doorbreken"

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 16:08ma 15-07-2019 om 16:08

Carel Eiting hoopt dat het 'zijn' jaar wordt bij Ajax. De jonge middenvelder heeft een rotseizoen achter de rug in Amsterdam. Een knieblessure hield hem lang aan de kant. 

Nu is Eiting (21) weer fit. Zondagmiddag kwam hij sterk voor de dag tijdens een oefenduel met Basaksehir (2-1 winst) in Oostenrijk. "Ik moet niks, maar ik ga elk jaar voor mijn jaar", zei Eiting na afloop van de wedstrijd, in gesprek met Ajax Life

"Dat doet elke speler, volgens mij. Je kunt jezelf ook te veel druk opleggen, maar dat is niet goed. Natuurlijk wil ik dit jaar doorbreken bij Ajax en een vaste basisspeler worden. Dat wilde ik vorig jaar ook en dat verandert niet."

Er valt nog genoeg te verbeteren aan zijn spel, beseft Eiting. "Vorig jaar focuste ik me ook al op de dingen waar ik minder goed in ben. Dat is nu niet anders. Denk dan aan het fysiek nog meer meters maken en het nog fitter en sneller worden. Ik denk dat dit jaar heel belangrijk is dat ik voetballend het team kan helpen en juist vanuit mijn kracht speel en nog dwingender wordt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Eiting komend seizoen basisspeler bij Ajax?

(2939 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws