Ambitieuze Kompany spiegelt zich aan Ajax: 'Dat moet Anderlecht ook kunnen'

Ambitieuze Kompany spiegelt zich aan Ajax: 'Dat moet Anderlecht ook kunnen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 19:45ma 15-07-2019 om 19:45

Vincent Kompany ziet onder meer Ajax als richtlijn voor Anderlecht. De speler-trainer wil de afgegleden Belgische topclub weer omhoog leiden.

"Ik heb de ambitie om kampioen te worden, maar we moeten een grote sprong maken ten opzichte van vorig jaar. Vorig seizoen eindigde Anderlecht als zesde, dus dat betekent dat er vijf clubs beter waren. Er is héél veel werk, maar ik geloof er echt in", wordt Kompany geciteerd door Voetbal International tijdens de traditionele open dag in Brussel.

De van Manchester City overgekomen verdediger legt de lat hoog. "Anderlecht moet kunnen wat FC Porto, Benfica of Ajax doen, maar dat zal heel wat tijd kosten. Er loopt heel veel talent bij Anderlecht en ik wist dat, maar ik ben toch nog verrast over het potentieel dat hier rondloopt. Ze moeten nog veel leren, maar ik ga de jonge gasten helpen de stap naar een volwassen te zetten."

Kompany krijgt vermoedelijk spoedig de beschikking over Philippe Sandler, die wordt gehuurd van Manchester City. Hij is na Michel Vlap de tweede Nederlander bij Anderlecht, dat verder onder meer Samir Nasri aantrok.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws