Update: Bayern-trainer wijst vertrek Zirkzee naar ADO van de hand

Update: Bayern-trainer wijst vertrek Zirkzee naar ADO van de hand

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 20:05ma 15-07-2019 om 20:05

Laatste update: zaterdag 20 juli 2019 om 20:38za 20-07-2019 om 20:38

ADO Den Haag hoopt het Nederlandse talent Joshua Zirkzee te huren van Bayern München. De club is hard op zoek naar offensieve versterkingen en ziet de achttienjarige aanvaller als goede kandidaat, weet Voetbal International.

Zirkzee is een groot talent en mocht afgelopen winter met de hoofdmacht mee op trainingskamp, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zat hij bovendien niet bij de selectie die afreisde naar de Verenigde Staten voor een trainingskamp. Volgens VI lijkt het er dan ook op dat Der Rekordmeister bereid is om Zirkzee te verhuren.

Voor Zirkzee zou het een terugkeer betekenen bij de club die hem op jonge leeftijd scoutte en wegplukte bij Spartaan. Via Feyenoord kwam hij in de zomer van 2017 in de jeugdopleiding van Bayern München terecht. Zirkzee heeft daarnaast voor meerdere vertegenwoordigende elftallen van Oranje gespeeld.

Voor ADO Den Haag is een aanvallende versterking zeer welkom. De club nam deze zomer onder meer afscheid van Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen en Ricardo Kishna.

Update 20-7, 20.38 uur: Sebastian Hoeness, trainer van Bayern München II, wil niets weten van een vertrek van Joshua Zirkzee. Volgens Voetbal International aast ADO Den Haag op de Nederlandse aanvaller. "Ik heb het deze week voor het eerst gehoord. Voor mij is deze zaak duidelijk", laat Hoeness weten aan Abendzeitung, daarmee aangevend dat hij komend seizoen op Zirkzee rekent.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws