Ook Borussia Dortmund neemt Nederlands talent mee naar Verenigde Staten

Ook Borussia Dortmund neemt Nederlands talent mee naar Verenigde Staten

15-07-2019 21:14
26

Borussia Dortmund reist met 26 spelers af naar de Verenigde Staten, waar de club op trainingskamp gaat. Ook het Nederlandse talent Immanuel Pherai maakt onderdeel uit van de selectie, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen.

Dat is mooi nieuws voor de achttienjarige middenvelder, die in Amerika de kans krijgt zich te bewijzen bij de hoofdmacht. Pherai is een Nederlands-Surinaamse speler die eerder in de jeugdopleiding van AZ speelde. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund Onder 17. Vorig seizoen speelde hij voor de Onder 19. In Dortmund heeft Pherai nog een contract tot medio 2020.

Dortmund speelt in Amerika ook oefenwedstrijden. Naast MLS-club Seattle Sounders staat de Bundesliga-club ook tegenover Liverpool. Daar kan Pherai liefst vier landgenoten tegenkomen. Naast Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum gaan ook Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten, zo maakte Liverpool eerder maandag bekend.

De volledige selectie van Borussia Dortmund: Bürki, Hitz, Oelschlägel, Balerdi, Hummels, Toprak, Zagadou, Morey, Piszczek, Schulz, Delaney, Weigl, Witsel, Brandt, Raschl, Reus, Reyna, Pherai, Bruun Larsen, Guerreiro, Hazard, Sancho, Wolf, Alcácer, Philipp, Götze