Oude bekende duikt op bij Jong Ajax: 'Hij houdt zijn conditie op peil'

Oude bekende duikt op bij Jong Ajax: 'Hij houdt zijn conditie op peil'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 21:43ma 15-07-2019 om 21:43

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 14:39di 16-07-2019 om 14:39

Lesly de Sa loopt rond bij Ajax om zijn conditie op peil te houden. De 26-jarige buitenspeler zit zonder club en traint mee met Jong Ajax, zo liet trainer Mitchell van der Gaag weten.

"Afgelopen week zijn we begonnen met een klein groepje. De meeste jongens trainen mee bij het eerste. Het is een klein groepje met jongens die terugkeren van blessures, zoals Hassane Bandé. Lesley de Sa houdt zijn conditie op peil. En er zijn een aantal jongens van Onder 19. Een klein, maar goed gezelschap", aldus Van der Gaag tegenover Ajax TV.

De Sa stond onder contract bij Slovan Bratislava, maar zijn contract liep daar op 1 juli 2018 af. De buitenspeler speelde tussen 2011 en 2013 in het eerste van Ajax. Via Go Ahead Eagles en Willem II belandde hij bij Slovan Bratislava. In 2017 werd De Sa verhuurd aan Top Oss, maar daar kwam hij door een zware kruisbandblessure niet verder dan tien wedstrijden.

Voor Van der Gaag is duidelijk wat zijn doel met Jong Ajax is. "We hopen om zoveel mogelijk spelers af te leveren bij 1, maar uiteindelijk gaat het ook om winnen. Dan hebben we het niet eens over de doelstelling om eventueel kampioen te worden, maar uiteindelijk gaat het wel om winnen. Afgelopen jaar bij het eerste elftal zie je dat ook: je moet dat kunnen koppelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk trainen we de hele week om in het weekend te winnen. Als je een nederlaag elke keer af doet met: we zijn ondersteuning van 1 en het is niet belangrijk, dan realiteveer je te veel naar mijn mening."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws