Overmars vertelt over Bergwijn én Van de Beek: We willen hem niet kwijt

Overmars vertelt over Bergwijn én Van de Beek: "We willen hem niet kwijt"

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 06:48di 16-07-2019 om 06:48

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 06:52di 16-07-2019 om 06:52

Ajax lijkt deze zomer niet zomaar voor de komst van Steven Bergwijn te gaan. De directeur spelersbeleid erkent tegenover het Algemeen Dagblad dat de PSV'er 'een interessante speler' voor Ajax is, maar er moet voorin eerst iemand vertrekken.

Ajax heeft op dit moment de beschikking over onder meer Quincy Promes, David Neres en Hakim Ziyech. Bergwijn zou op dit moment niet in Amsterdam passen, zegt Overmars. "Dat is een interessante speler voor Ajax. Maar we moeten ook kijken naar de huidige situatie", zegt hij.

"Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers. Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen... Er zal dus eerst een speler moeten vertrekken", zegt Overmars. "Dat is tegelijkertijd het moeilijke aan die lange transferperiode. Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen."

Van de Beek
Overmars hoopt dat Donny van de Beek nog één jaar bij Ajax blijft. De middenvelder staat op het lijstje bij onder meer Real Madrid. Overmars wijst naar Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die miljoenentransfers naar Juventus (De Ligt, nog niet officieel) en FC Barcelona hebben gemaakt na een succesvol seizoen. Ook Van de Beek heeft het 'fantastisch' gedaan, erkent Overmars. "Toch hoop ik echt dat hij nog een jaar bij Ajax blijft. We willen hem niet kwijt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws