'Ik gun het Gutiérrez en PSV enorm, maar dan is de samenwerking niet geslaagd'

'Ik gun het Gutiérrez en PSV enorm, maar dan is de samenwerking niet geslaagd'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 08:15di 16-07-2019 om 08:15

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 08:36di 16-07-2019 om 08:36

Erick Gutiérrez moet dit seizoen aan de bak bij PSV. Na een jaar op de bank, moet het volgens Hans Westerhof gebeuren voor de Mexicaanse middenvelder in Eindhoven.

PSV nam Gutiérrez een jaar geleden voor zes miljoen euro over van Pachuca CF, de oude club van voormalig technisch directeur Westerhof. In Eindhoven speelde hij nauwelijks, hoewel de PSV-supporters hartstochtelijk om hem vroegen. "Heel uitzonderlijk vond ik dat", reageert Westerhof in het Eindhovens Dagblad.

"Natuurlijk had hij al wat laten zien op het veld, maar het heeft ook gewoon met zijn persoonlijkheid te maken. Hij is een keurige, vriendelijke en nette jongen, die nooit of te nimmer zijn team afvalt. Ook al speelt hij weken niet, dan blijft hij positief."

Westerhof heeft begrip voor de redenen van trainer Mark van Bommel om Gutiérrez op de bank te zetten, maar had zelf vermoedelijk andere keuzes gemaakt. "Als het aan mij had gelegen, had Gutiérrez denk ik wel meer gespeeld. (...) Gutiérrez is dan wel geen ras-verdediger, maar in de Eredivisie zou dat in zeker acht van de tien wedstrijden niet uit mogen maken voor een topclub als PSV."

In het komende seizoen moet Gutiérrez er staan. Westerhof: "Zo'n periode als vorig seizoen kan eigenlijk niet meer. Dan is de samenwerking niet geslaagd en dat zou ik heel jammer vinden. Ik gun het Gutiérrez enorm, maar ook PSV omdat ik denk dat hij een voetballer is die het spel kan lezen en het elftal iets extra's geeft. Het is een speler waarvoor mensen naar het stadion komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws