'Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken, niet altijd volwassen'

'Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken, niet altijd volwassen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 08:28di 16-07-2019 om 08:28

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 08:59di 16-07-2019 om 08:59

Ronald Waterreus is kritisch op Mark van Bommel. De PSV-trainer moet volgens zijn oude ploeggenoot oppassen dat er geen negatieve sfeer ontstaat rond zijn persoon.

Van Bommel liet in de tweede seizoenshelft soms een norse en geïrriteerde houding zien, stelt Waterreus vast. "Van Bommel zou eens wat vaker in de spiegel moeten kijken", zegt hij bij de NOS. "Hij reageert niet altijd even volwassen als trainer, zeker in periodes wanneer het minder goed gaat. Daar had ik meer groei in willen zien."

"Je zag vorig jaar een groot verschil tussen de Van Bommel aan het begin van het seizoen en de Van Bommel aan het einde van het seizoen. Zolang er gewonnen werd, had Van Bommel voor iedereen tijd en maakte hij grapjes. De vierde official was elke wedstrijd z'n beste vriend. Toen het vervolgens even wat minder ging, sloeg het bij Bommeltje wel snel om."

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, is volgens Waterreus de aangewezen persoon om Van Bommel aan te sturen. "Toon is een bekwame man en heeft bij AZ ook met Louis van Gaal gewerkt en die lijkt me toch nog iets lastiger dan Van Bommel. Ik ben benieuwd of Gerbrands ook met de vuist op tafel durft te slaan."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Eens met Waterreus?

(1620 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws