FC Twente zorgt voor 'klein wonder': Japans toptalent komt naar Eredivisie

FC Twente zorgt voor 'klein wonder': Japans toptalent komt naar Eredivisie

16-07-2019 14:04 Laatste update: 14:13
208

FC Twente is erin geslaagd het Japanse toptalent Keito Nakamura aan te trekken. Nakamura wordt de komende twee seizoenen gehuurd van Gamba Osaka.

Twente maakt de transfer dinsdag bekend via de officiële kanalen. Na de huurperiode heeft de Enschedese club de mogelijkheid om hem definitief over te nemen. Nakamura is een multifunctionele aanvaller, die volgende week negentien jaar wordt. Na de wedstrijd tussen Gamba Osaka en Nagoya Grampus Eight (21 juli) vliegt hij naar Nederland.

Wedden

Meer odds

"Ik kijk erg uit naar FC Twente. De club, de fans, de passie, de sfeer in het stadion. De beelden die ik via internet kreeg, gaven me het gevoel: ja, dat is zo'n speciale club, ik wil daarheen", reageert Nakamura op de website van zijn nieuwe club.

"Ook het technisch plan sprak me aan. De manier waarop FC Twente wil spelen, hoe ze het team en de spelers individueel willen ontwikkelen, heeft me enthousiast gemaakt. Die gaven me het gevoel: daar werken ze serieus, dit is een geschikte club waarin ik mijn carrière in Europa start. Hiervan wil ik deel van uitmaken."

Ted van Leeuwen is dolblij met de komst van Nakamura. "Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten", aldus de technisch directeur. "Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn deze kwaliteit aan te trekken."