'Real Madrid kan man van 45 miljoen pas in september opstellen door EU-regel'

'Real Madrid kan man van 45 miljoen pas in september opstellen door EU-regel'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 19:58di 16-07-2019 om 19:58

Real Madrid kan tijdens de eerste weken van het nieuwe seizoen niet beschikken over miljoenenaankoop Rodrygo Goes. De achttienjarige Braziliaan zal moeten wachten totdat zijn nieuwe ploeggenoot Federico Valverde een Spaans paspoort krijgt.

De selectie van De Koninklijke mag maximaal drie spelers van buiten de Europese Unie bevatten. Die plekken worden momenteel opgevuld door Valverde, Vinicius Júnior en nieuwkomer Éder Militão. Keylor Navas, Marcelo, Casemiro en James Rodriguez komen eveneens uit Zuid-Amerika, maar beschikken ook over het Spaanse staatsburgerschap. Hetzelfde gaat binnenkort gebeuren met Valverde, die sinds 2016 in Spanje woont en daardoor aanspraak maakt op een Spaans paspoort: volgens Marca verwacht Real Madrid dat de zaak in september beklonken wordt.

Het betekent wel dat Rodrygo, voor 45 miljoen euro overgenomen van Santos, tegen die tijd pas zijn debuut voor het eerste elftal van De Koninklijke mag maken. De Braziliaanse jeugdinternational traint tijdens de voorbereiding wel mee met de hoofdmacht, maar zal het seizoen moeten beginnen bij Real Madrid Castilla. Ook de Japanner Takefusa Kubo zal geduld moeten hebben, maar Real Madrid was sowieso al van plan om de achttienjarige middenvelder rustig te brengen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws