Er is interesse van andere Nederlandse clubs, maar dat is aan Feyenoord

"Er is interesse van andere Nederlandse clubs, maar dat is aan Feyenoord"

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 23:15di 16-07-2019 om 23:15

Renato Tapia vliegt in de komende dagen naar Nederland en sluit vervolgens aan bij zijn club Feyenoord. Van een vertrek lijkt voorlopig geen sprake, vertelt zijn zaakwaarnemer Carlos Gonzalez. 

"Renato heeft nog een contract, hij vliegt de komende dagen terug naar Nederland om deel te nemen aan de voorbereiding", zegt Gonzales tegen Ovacion. "In principe dient hij zijn contract uit, tenzij er een aanbieding komt waar hij en de club beter van worden."

Volgens Gonzales is er veel interesse voor Tapia. "We hebben aanbiedingen uit China, Dubai, Saudi-Arabië, Mexico en de Major League Soccer. Financieel zijn ze goed, maar we moeten de balans vinden tussen geld en sportief. Er is tot nu toe nog geen aanbieding die paste."

Het is voor Tapia makkelijker om binnen Europa te verhuizen wanneer hij in het bezit is van een Nederlands paspoort, die hij nog niet heeft. Het zou verklaren waarom Tapia graag langer in Nederland wil blijven. "Het EU-paspoort is een proces dat tussen de zes en twaalf maanden duurt. Daardoor moet Tapia in Nederland blijven. Er is interesse van andere Nederlandse clubs, maar dat is aan Feyenoord. Je weet het nooit. Het plan is om te blijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws