Van Leeuwen trots op 'meest gecompliceerde transfer ooit': 'Zo jong, zo goed al'

Van Leeuwen trots op 'meest gecompliceerde transfer ooit': 'Zo jong, zo goed al'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 08:32wo 17-07-2019 om 08:32

Ted van Leeuwen, technisch directeur van FC Twente, is trots op de komst van Keito Nakamura. Het Japanse toptalent speelt de komende twee seizoenen op huurbasis in Enschede, zo werd dinsdag bekend. Van Leeuwen spreekt van 'zijn meest gecompliceerde transfer ooit'. 

"Wat deze overgang zo bijzonder maakt is dat hij nog zo jong is, zo goed al en dat er heel veel interesse in hem was van clubs die veel meer hebben te besteden", vertelt de td aan TC/Tubantia

"Bijkomende moeilijkheid was, dat hij zich de laatste maanden enorm ontwikkelde, waardoor ook zijn club zijn waarde ging inzien. Het zegt ook wel iets over zijn potentie dat de FIFA voor het WK onder 20 jaar onlangs in Polen op hun site twee spelers groot portretteerde: de ene is voor 25 miljoen naar Real Madrid gegaan en de ander was Nakamura."

Van Leeuwen moest het nodige geduld tonen om de deal rond te krijgen. "Heel veel geduld zelfs. Het voordeel is dat ik de Japanse cultuur ken, omdat ik heel vaak in Japan ben geweest. Ik heb een enorme fascinatie voor dat land. Het is in mijn ogen een 5-sterren land."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws