Jansma plaatst vraagtekens: 'Afellay kon alles, maar ja: te lang weggeweest'

Jansma plaatst vraagtekens: 'Afellay kon alles, maar ja: te lang weggeweest'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 08:29wo 17-07-2019 om 08:29

Kees Jansma heeft zijn bedenkingen bij de terugkeer van Ibrahim Afellay bij PSV. De 33-jarige Utrechter zette onlangs zijn handtekening onder een éénjarig contract in Eindhoven, nadat hij bijna anderhalf jaar niet heeft gevoetbald in competitieverband.

Op 30 december 2017 speelde Afellay zijn laatste wedstrijd namens Stoke City. Jansma, die Afellay nog goed kent van zijn tijd als perschef bij Oranje, vraagt zich af of de 53-voudig international die schade in kan halen. "Hij kan echt heel goed voetballen, maar het is de vraag of hij ooit weer op dat niveau terugkomt. Hij kon alles, maar ja: te lang weggeweest", oordeelt hij in FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

Tafelgenoot Valentijn Driessen begrijpt echter dat PSV de gok durft te wagen. "Het type speler is wel iemand die PSV nodig heeft. Dat hebben we afgelopen seizoen al gezien, dat ze heel weinig creativiteit hebben", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "PSV was angstig, denk ik. Hij heeft wel meegetraind met het tweede: stel je voor dat hij het elders wel goed doet, dan krijg je dat weer op je boterham. En in principe hoeft hij niet de duurste speler van de selectie te zijn."

PSV trapt het seizoen op dinsdag 23 en 30 juli al af met een dubbele Champions League-confrontatie met FC Basel. Afellay kan dan waarschijnlijk nog niet van waarde zijn voor de Eindhovenaren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is het binnenhalen van Afellay een goede zet van PSV?

(6200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws