Van Bommel geduldig met Afellay: 'Een verrijking? Dat weet ik wel zeker'

Van Bommel geduldig met Afellay: 'Een verrijking? Dat weet ik wel zeker'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 21:30za 06-07-2019 om 21:30

Laatste update: zaterdag 6 juli 2019 om 21:38za 06-07-2019 om 21:38

PSV-trainer Mark van Bommel is van plan om zijn oud-ploeggenoot Ibrahim Afellay komend seizoen rustig te brengen, laat hij weten aan VTBL. De 33-jarige Utrechter moet na langdurig blessureleed en een seizoen zonder wedstrijdritme langzaam groeien naar zijn topvorm.

PSV lijkt tijdens het Champions League-tweeluik met FC Basel, op 23 en 30 juli, nog niet op Afellay te hoeven rekenen. "Je moet hem de tijd geven. Dat is volgens mij belangrijker dan ervan uitgaan dat hij er staat op dag één", aldus Van Bommel. "Hij traint en dat moet je langzaam opbouwen. Het is niet zo dat hij van mij topfit moet zijn tijdens de eerste competitiewedstrijd."

"Als het wel lukt, is dat fantastisch. Maar als hij langer nodig heeft, nemen we daar rustig de tijd voor", vervolgt de trainer, die vertrouwt op de profmentaliteit van Afellay. "Ibi geeft honderd procent op het veld en geeft daarnaast het goede voorbeeld aan de jongere spelers. Ik ben hartstikke blij dat hij er is. Of een topfitte Afellay een verrijking is voor de Eredivisie? Dat weet ik wel zeker", sluit Van Bommel af met een glimlach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws