Endt over De Ligt: 'Barcelona was tactisch een makkelijkere optie geweest'

Endt over De Ligt: 'Barcelona was tactisch een makkelijkere optie geweest'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 11:59wo 17-07-2019 om 11:59

David Endt heeft er alle vertrouwen in dat Matthijs de Ligt zal slagen bij Juventus. De centrale verdediger ondergaat woensdag de medische keuring in Turijn en zal spoedig worden gepresenteerd.

"Hij kwam bij het eerste team toen ik net weg was, maar ik heb hem veel aan het werk gezien in jeugdteams en ken hem goed", aldus Endt in gesprek met Tuttomercatoweb. "Hij is een gemotiveerde en ambitieuze jongen. Niet alleen nu hij aanvoerder is van Ajax en ze ver heeft gebracht in de Champions League. Hij was al een leider toen hij veertien jaar oud was."

Endt had een overstap naar Spanje de meest logische keuze gevonden. "Ja, ik heb gezegd dat hij perfect was voor Barcelona. Tactisch zou dat een makkelijkere optie zijn geweest, maar hij kan ook de vaandeldrager van Juventus zijn", denkt Endt. "Hij heeft veel persoonlijkheid en is niet aanmatigend: hij respecteert iedereen."

De Ligt verkast naar verluidt voor 75 miljoen euro naar Turijn. Bij Juventus tekent de Oranje-international een contract voor vijf seizoenen en gaat hij twaalf miljoen euro per jaar verdienen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit De Ligt bij Juventus uit tot de beste verdediger ter wereld?

Ja
81%
Nee
19%
(13266 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws