Juve 'beste team' voor De Ligt: 'Hier kan hij de beste ter wereld worden'

Juve 'beste team' voor De Ligt: 'Hier kan hij de beste ter wereld worden'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 10:04wo 17-07-2019 om 10:04

Juventus was het 'beste team' voor Matthijs de Ligt. Dat stelt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola woensdagochtend bij aankomst bij J-Medical, waar de centrale verdediger de medische keuring ondergaat.

"Het ging er niet om wie hem het liefst wilde hebben, maar Juve is het team dat het best bij hem past", tekent Sky Sport Italia op uit de mond van Raiola, die buiten J-Medical wat verslaggevers te woord stond. "Het is belangrijk voor een verdediger naar Italië te gaan. Hier kan hij leren de beste ter wereld te worden."

"Dit is een noodzakelijke stap in zijn carrière. Het is duidelijk dat hij de beste jonge verdediger is. Nu heeft hij wat tijd nodig om te laten zien dat hij op een ander niveau de beste is", vervolgt Raiola. De zaakwaarnemer is vol lof over zijn cliënt. "In termen van werklust en mentaliteit benadert en overtreft hij zelfs Nedved. Qua ambitie doet hij me denken aan Ibrahimovic."

 Bij Juventus krijgt De Ligt de kans om samen te werken met verdedigers van topniveau. "Het is altijd goed om met grote kampioenen als Bonucci te spelen", meent Raiola. "De beslissing om naar Juve te gaan is niet ineens genomen. Het was een lang proces", verzekert hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws