Van Bommel wikt en weegt: Het is niet zo dat ik met hem ga zitten of gezeten heb

Van Bommel wikt en weegt: "Het is niet zo dat ik met hem ga zitten of gezeten heb"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 14:58wo 17-07-2019 om 14:58

Of Derrick Luckassen komend seizoen een rol van betekenis gaat spelen in het eerste elftal van PSV, 'ligt open'. Dat zegt trainer Mark van Bommel in gesprek met Voetbal International. Luckassen werd afgelopen seizoen door de vice-kampioen verhuurd aan Hertha BSC. 

In de voorbereiding op 2019/20 maakt de oud-speler van AZ veel minuten, tot tevredenheid van Van Bommel. "Ik vond hem tegen Nice goed spelen. Derrick had sinds november al niet meer gespeeld, als gevolg van een zware blessure. Dat maakt het des te knapper", wordt de coach geciteerd door VI. 

"Derrick heeft alle voorwaarden die een centrale verdediger nodig heeft, terwijl hij ook als rechtsback en op het middenveld zou kunnen spelen. Maar het is niet zo dat ik met hem ga zitten of gezeten heb om te zeggen wat zijn situatie is, of wat hij moet doen om te gaan spelen. Wat moet je dan doen als hij dat gedaan heeft, maar vervolgens niet goed speelt? Ik laat het open, bij alle spelers doe ik dat."

"Natuurlijk praat je met ze, maar ik ben niet de trainer die spelers een voor een op zijn kamer laat langskomen voor een gesprek. Nee, dat werkt in mijn ogen niet."

Luckassen (24) speelde afgelopen seizoen slechts vier duels namens Hertha. Zijn contract loopt tot medio 2022 door. PSV is sowieso nog op zoek naar een opvolger voor de vertrokken Daniel Schwaab. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Luckassen een nieuwe kans in PSV 1?

(1764 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws