Derksen begrijpt megatransfer van De Ligt niet: 'Dat niemand dat tegen hem zegt..'

Derksen begrijpt megatransfer van De Ligt niet: 'Dat niemand dat tegen hem zegt..'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 15:48wo 17-07-2019 om 15:48

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 18:17wo 17-07-2019 om 18:17

Johan Derksen snapt niet dat Matthijs de Ligt kiest voor een transfer naar de Serie A. Bij Juventus gaat de aanvoerder van Ajax 'helemaal geen plezier beleven', stelt de analist van Veronica Inside, die de titel verder 'onverstandig en jammer' noemt. 

"Die jongen komt uit een verstandig gezin en hij heeft een schoonvader, Keje Molenaar, die gepokt en gemazeld is in het voetbalmilieu. Dat nou niemand tegen hem gezegd heeft dat-ie beter niet naar Juventus kan gaan...", aldus Derksen bij de radioshow van VI. 

"Ergens anders ben je een jaar later miljonair, maar dan zit je in een veel beter cultuurtje. In mijn ogen had hij naar Liverpool moeten gaan. Naast Virgil van Dijk had De Ligt jarenlang de show kunnen stelen. Voor het Nederlands elftal was dat ook goed geweest."

"Als je jong bent, moet je niet in de Italiaanse competitie gaan spelen. Dat is zo zakelijk, je hebt daar helemaal geen plezier." 

De Ligt arriveerde dinsdagavond met een privé-jet in Turijn. Woensdag wordt hij gekeurd. Juventus betaalt naar verluidt 75 miljoen euro voor de negentienjarige verdediger. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Derksen?

(7587 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws