Done deal: Atlético Madrid en Tottenham Hotspur maken miljoenentransfer officieel

Done deal: Atlético Madrid en Tottenham Hotspur maken miljoenentransfer officieel

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 18:06wo 17-07-2019 om 18:06

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 18:19wo 17-07-2019 om 18:19

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Kieran Trippier. De rechtsback komt over van Tottenham Hotspur, zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen.

Atlético betaalt naar verluidt ruim twintig miljoen euro voor de Engelsman. Trippier werd ook in verband gebracht met onder meer Bayern München, Juventus en SSC Napoli. Uiteindelijk trekken de Madrilenen aan het langste eind. Bij zijn nieuwe club heeft Trippier concurrentie van oud-PSV'er Santiago Arias. 

De Engels international is niet de eerste aankoop van Atlético deze zomer. De club gaf opgeteld al zo'n 200 miljoen euro uit aan onder meer Joao Felix (Benfica), Marcos Llorente (Real Madrid) en Felipe (FC Porto). Anderzijds werden Antoine Griezmann, Lucas Hernández en Rodri voor fikse bedragen verkocht aan respectievelijk FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. 

Trippier maakte in 2015 de overstap van Burnley naar Tottenham en diende Spurs vier seizoenen lang. Met Tottenham bereikte hij vorig seizoen de finale van de Champions League, die werd verloren van Liverpool. In Londen had Trippier nog een contract tot medio 2022. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws