Done deal: Atlético Madrid en Tottenham Hotspur maken miljoenentransfer officieel

Done deal: Atlético Madrid en Tottenham Hotspur maken miljoenentransfer officieel

17-07-2019 18:06 Laatste update: 18:19
17

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Kieran Trippier. De rechtsback komt over van Tottenham Hotspur, zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen.

Atlético betaalt naar verluidt ruim twintig miljoen euro voor de Engelsman. Trippier werd ook in verband gebracht met onder meer Bayern München, Juventus en SSC Napoli. Uiteindelijk trekken de Madrilenen aan het langste eind. Bij zijn nieuwe club heeft Trippier concurrentie van oud-PSV'er Santiago Arias. 

De Engels international is niet de eerste aankoop van Atlético deze zomer. De club gaf opgeteld al zo'n 200 miljoen euro uit aan onder meer Joao Felix (Benfica), Marcos Llorente (Real Madrid) en Felipe (FC Porto). Anderzijds werden Antoine Griezmann, Lucas Hernández en Rodri voor fikse bedragen verkocht aan respectievelijk FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. 

Trippier maakte in 2015 de overstap van Burnley naar Tottenham en diende Spurs vier seizoenen lang. Met Tottenham bereikte hij vorig seizoen de finale van de Champions League, die werd verloren van Liverpool. In Londen had Trippier nog een contract tot medio 2022.