Werk aan de winkel voor Van Bommel: PSV faalt voor test en verliest van Wolfsburg

17-07-2019 20:58
268

PSV heeft de laatste test voor het 'echie' tegen FC Basel in de voorronde van de Champions League verloren. De ploeg van Mark van Bommel ging voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Over een week wacht Basel in de tweede voorronde van het miljardenbal.

PSV startte tegen Wolfsburg met debutant Toni Lato, Sam Lammers op tien en Donyell Malen als centrumspits. De thuisploeg keek binnen de kortste keren tegen een achterstand aan. Maximilian Arnold legde vanaf een meter of 25 aan voor een vrije trap en passeerde aanvoerder Jeroen Zoet met een hard schot in de verre hoek. PSV oogde onwennig en gespannen en had geluk dat de achterstand binnen het kwartier niet groter werd. Wolfsburg kreeg genoeg kansen in Eindhoven en had het zwakke PSV in de tang.

Pas na een half uur beet PSV van zich af. Malen speelde Denzel Dumfries met een prachtige actie op rechts vrij, maar de voorzet van de back leverde niets op. Kort daarna viel de 0-2 van Wolfsburg. Lammers verdedigde slecht, waardoor de Braziliaan William vogelvrij kon binnenkoppen.

Een slechte eerste helft van PSV maakte plaats voor een iets betere tweede helft. Van Bommel besloot rond de zestigste minuut om Hirving Lozano en Erick Gutiérrez in te brengen, wat het spel van PSV ten goede kwam. Via Lozano, die zijn eerste minuten sinds 25 april maakte, kregen de Eindhovenaren de eerste grote mogelijkheid van de tweede helft. Het spel van de thuisploeg werd beter, maar Wolfsburg wist de poort dicht te houden. Malen kreeg nog een kansje op de aansluitingstreffer.

Cody Gakpo mocht zich laten zien van Van Bommel, maar ook de jonge aanvaller kon niets meer veranderen aan de stand. De wedstrijd werd in een rustig tempo uitgespeeld. PSV heeft nog zes dagen de tijd om zich voor te bereiden op het eerste treffen met Basel. De club doet er alles aan om Lozano klaar te stomen voor die wedstrijd.