'Details over De Ligt-deal: gelimiteerde afkoopsom loopt op per gewonnen prijs'

'Details over De Ligt-deal: gelimiteerde afkoopsom loopt op per gewonnen prijs'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 15:25do 18-07-2019 om 15:25

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 17:21do 18-07-2019 om 17:21

Matthijs de Ligt gaat in Turijn tien miljoen plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen per jaar verdienen. Verder is een gelimiteerde transfersom van 125 miljoen euro in zijn contract opgenomen, die bij elke gewonnen prijs verder oploopt. Dat meldt althans de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri.

Hij vermeldt via Twitter de details van de deal tussen Juve en de centrale verdediger. De Ligt gaat in Italië in ieder geval tien miljoen euro per jaar verdienen. Middels bonussen kan dat bedrag oplopen tot vijftien miljoen euro. Het maakt van De Ligt de op een na best verdienende speler van De Oude Dame én de Serie A. Cristiano Ronaldo blijft de absolute grootverdiener.

Daarnaast is volgens Palmeri een gelimiteerde afkoopsom van 125 miljoen euro opgenomen in het contract van de Oranje-international. Dat bedrag loopt echter bij elke prijs die Juventus wint op met drie miljoen euro. 

De overgang van De Ligt van Ajax naar Juventus werd donderdagochtend naar buiten gebracht. De centrale verdediger wordt vrijdag om 10.00 uur officieel gepresenteerd door zijn nieuwe club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit De Ligt bij Juventus uit tot de beste verdediger ter wereld?

(13266 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws