De Haan voorspelt nieuwe Friese held: 'Het grootste talent, een linksbuiten'

De Haan voorspelt nieuwe Friese held: 'Het grootste talent, een linksbuiten'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 15:52do 18-07-2019 om 15:52

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 15:58do 18-07-2019 om 15:58

Foppe de Haan hoopt dat sc Heerenveen het ondanks het verlies van Sam Lammers, Michel Vlap, Kik Pierie, Stijn Schaars en Morten Thorsby goed gaat doen. De oud-trainer hoopt op nog wat versterkingen en stelt dat er talent aan zit te komen uit de jeugdopleiding.

"Schaars was lang geblesseerd, Thorsby leefde in onmin met de club. Die anderen zijn jammer. Die centen van Vlap had de club ook echt nodig", aldus De Haan in gesprek met de NOS over de vertrokken spelers. Volgens De Haan moet de club zich richten op plek acht tot twaalf. "Als we dat halen, hebben we het goed gedaan."

De 76-jarige oud-trainer heeft er vertrouwen in dat dat goedkomt met de huidige selectie. "En er komt nog wat bij, hè. Een verdediger en een middenvelder. We hebben al een nieuwe linksbuiten gekocht (Chidera Ejuke) en ik heb die spits (Jens Odgaard) al wat aardige dingen zien doen."

Volgens De Haan rammelt er bovendien wat talent aan de poort. "Ik heb een paar aardige voetballers in de jeugd zien rondlopen. Maar het grootste talent is Arjen van der Heide, een linksbuiten", aldus De Haan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan sc Heerenveen komend seizoen meedoen om Europees voetbal?

(1090 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws