Heerenveen tast diep in buidel: 'Aan goede spelers hangt nu eenmaal prijskaartje'

Heerenveen tast diep in buidel: 'Aan goede spelers hangt nu eenmaal prijskaartje'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 20:46ma 15-07-2019 om 20:46

De Nigeriaan Chidera Ejuke (21) kost sc Heerenveen naar verluidt tussen de 1,5 miljoen en 2 miljoen euro. De club is er echter van overtuigd dat de aanvaller de investering waard is.

"Ejuke is een diepte-investering", bevestigt Hamstra tegenover Leeuwarder Courant. "Daarmee bedoel ik: hij is een speler die er gelijk moet staan. Net als Hicham Faik en Jens Odgaard. We hebben hem langdurig gevolgd en meerdere keren aan het werk gezien. We moesten volhardend zijn, we zijn er een paar maanden mee bezig geweest. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij een absolute versterking is."

Naast een flinke transfersom zal de aanvaller als speler buiten de EU ook nog eens een salaris van ruim 400.000 euro per jaar verdienen. "We hebben gezegd: we moeten spelers halen die het elftal beter maken", legt Hamstra uit. "We hebben naar alternatieven gekeken voor Ejuke. Ook zij waren niet goedkoop en van sommigen waren we niet overtuigd. Aan goede spelers hangt nu eenmaal een prijskaartje, waar ze ook vandaan komen. Bovendien: we laten ook nog altijd jonge jongens doorstromen naar de eerste selectie. De balans is er."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws