Schuurs blinkt opnieuw uit bij Ajax: Ik wil de opvolger van Matthijs worden

Schuurs blinkt opnieuw uit bij Ajax: "Ik wil de opvolger van Matthijs worden"

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 20:57do 18-07-2019 om 20:57

Perr Schuurs speelde tegen Watford een ijzersterke wedstrijd, nadat hij ook al tegen Basaksehir indruk wist te maken. Schuurs lijkt opgestaan na een aanpassingsjaar, waarin hij bekend is geworden met het Ajax-systeem en het leven in Amsterdam.

Schuurs (19) maakte in december 2017 de overstap van Fortuna Sittard, dat toen nog in de Keuken Kampioen Divisie actief was, naar Ajax. Hij werd een half jaar verhuurd aan zijn oude club en sloot in augustus vorig jaar aan bij Ajax. Afgelopen seizoen kwam hij vooral in actie bij Jong Ajax. De tijd om zich aan te passen was nodig, zegt Schuurs.

"Dat is heel belangrijk geweest", zegt de verdediger tegen Ziggo Sport. "Ik denk dat je dat ook wel kunt zien aan m'n spel. Ik heb het systeem van Ajax moeten leren, ook bij Jong Ajax. Dat jaar is voor mij belangrijk en nodig geweest."

Schuurs legt uit hoe groot de stap van Fortuna naar Ajax is. "Het is een heel grote stap. Natuurlijk speel je bij Fortuna anders dan bij Ajax. De faciliteiten, het wonen, alles is anders. Daardoor had ik dat jaar gewoon nodig. Ik zit nu in de periode dat ik het vertrouwen krijg en zelf het vertrouwen heb. Je kunt aan m'n spel zien dat het steeds beter gaat."

Schuurs hoopt het ultieme te bereiken: Matthijs de Ligt opvolgen in Ajax 1. Dat de club achter de schermen bezig is met andere spelers, maakt hem niets uit. Edson Alvaréz is hard op weg om de nieuwe verdedigende aanwinst van Ajax te worden. "Van mij mag het doorgaan. Ik weet wat ik kan en wil me gewoon laten zien. Ik wil de opvolger van Matthijs worden. Daar doe ik alles voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Schuurs het in zich om De Ligt op te volgen?

(12998 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws