Exit Jordania bij FC Den Bosch: KNVB geeft géén toestemming voor overname

Exit Jordania bij FC Den Bosch: KNVB geeft géén toestemming voor overname

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 22:17do 18-07-2019 om 22:17

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 22:22do 18-07-2019 om 22:22

Een grote klap voor Kakhi Jordania en FC Den Bosch: de KNVB heeft de Georgiër géén toestemming gegeven om de aandelen van de Keuken Kampioen Divisie-club over te nemen. Den Bosch kan niet in beroep gaan tegen de uitspraak.

Dat laat Den Bosch donderdagavond via de officiële kanalen weten. De KNVB wees Den Bosch afgelopen maart al de deur, maar op verzoek van Jordania heeft de voetbalbond opnieuw naar de zaak gekeken. Uiteindelijk is wederom besloten dat de overname van de aandelen niet goedgekeurd wordt.

Jan-Hein Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen van Den Bosch, is teleurgesteld over de uitspraak, maar voelt ergens ook opluchting. "Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. Door het uitblijven van een beslissing over het verkooptraject en het schimmenspel dat volgde met onderzoek na onderzoek, zijn club en supporters in een vacuüm terecht gekomen. Het was een hele moeilijke periode."

De uitspraak van de KNVB betekent ook dat Jordania vertrekt bij Den Bosch. "Aan Kakhi Jordania zijn wij hoe dan ook veel dank verschuldigd. Hij heeft de club een boost van jewelste gegeven en hij heeft laten zien dat er met een relatief geringe investering iets in gang gezet kan worden. Daarvoor verdient hij ons respect", zegt Schouten.

"Naast teleurstelling overheerst ook een gevoel van irritatie dat het proces zo lang heeft moeten duren. Hierdoor hebben we als club nagenoeg stil gestaan, met liquiditeitsproblemen tot gevolg. De consequenties op velerlei gebied zijn daardoor groot. De clubleiding heeft nagedacht over alternatieve oplossingen. Met de huidige wetenschap gaan we hier op korte termijn invulling aan geven. We hebben van de licentiecommissie tot 26 augustus uitstel gekregen om de begroting voor het seizoen 2019-2020 alsnog sluitend te krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws