PSV neemt talentvolle en explosieve vleugelspeler over van Anderlecht

PSV neemt talentvolle en explosieve vleugelspeler over van Anderlecht

19-07-2019 09:16 Laatste update: 09:19
160

PSV neemt de talentvolle Johan Bakayoko op in de jeugdopleiding. De zestienjarige vleugelvaanvaller komt over van Anderlecht en tekent een contract voor drie seizoenen, tot de zomer van 2022.

Dat melden de Eindhovenaren vrijdag op de clubsite. Bakayoko was donderdag al in het Philips Stadion om zijn verbintenis te signeren en sluit aan bij PSV O17. Hij speelde het afgelopen seizoen in de jeugd van Anderlecht en kwam daarvoor uit voor OH Leuven en Club Brugge.

De Belg geldt als een vaardige, beweeglijke en explosieve speler, schrijft de Eredivisie-topclub. Bakayoko is linksbenig en liet zich met name tijdens jeugdinterlands voor België en tijdens grotere wedstrijden positief zien. Zijn beide ouders zijn van Ivoriaanse afkomst.

"Ik heb hier geen woorden voor", reageerde Bakayoko tegenover PSV TV. "Ik ben begonnen met kijken naar de oude Ronaldo, die van PSV. Ik dacht: waarom zou ik hier niet naartoe gaan? De opleiding van PSV is een van de grootste van Europa." De buitenspeler stelt zichzelf ook voor: "Ik houd van dribbelen. Op de eerste meters ben ik snel en ik ben creatief. Ik werk hard voor het team. Mijn doelstelling is om zo snel mogelijk naar Jong PSV te gaan en van daaruit naar het eerste."