Promes: 'Ik begrijp dat het voor mij ophield bij Ajax, ik had een grote mond'

Promes: 'Ik begrijp dat het voor mij ophield bij Ajax, ik had een grote mond'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 10:04vr 19-07-2019 om 10:04

Quincy Promes heeft een metamorfose ondergaan sinds zijn eerste periode bij Ajax. De 27-jarige aanvaller moest als jong talent vertrekken uit Amsterdam en zag dankzij Erik ten Hag het licht, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Ik begrijp nu echt volledig waarom het voor mij op mijn zestiende ophield bij Ajax", stelt Promes. "Ik was een Amsterdams jochie dat dacht dat alles maar kon. Écht een mannetje, met een grote mond, dat zich niets wijs liet maken. Daarin ging ik soms te ver en voor Ajax was op een gegeven moment de maat vol. Ze hadden gelijk."

Promes zette dankzij Ten Hag de knop om bij Go Ahead Eagles. "Hij eiste zo veel van me, elke dag opnieuw. De trainer schudde me wakker, liet me inzien dat ik veel meer uit mijn kwaliteiten kon halen. Maar dan moest in mijn hoofd de knop om. Ik moest gaan leven voor het voetbal, volwassen worden. Hij wist me te raken en daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor."

De aanwezigheid van Ten Hag speelde dan ook mee in zijn keuze om terug te keren bij Ajax. "Hij kent me heel goed en weet wat ik wel en niet kan. Dat voelt ook nu vertrouwd, maar hij spaart me zeker niet. Integendeel. Nog altijd pakt hij me flink aan als hij dat nodig acht. Dat is alleen maar goed en ik geef geen grote mond terug. Dat was in mijn vorige periode bij Ajax wel anders."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Promes een goede versterking voor Ajax?

(23896 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws