BILD: PSV aast op Baumgartl (23) en wil acht à tien miljoen euro betalen

BILD: PSV aast op Baumgartl (23) en wil acht à tien miljoen euro betalen

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 20:33vr 19-07-2019 om 20:33

Laatste update: vrijdag 19 juli 2019 om 20:48vr 19-07-2019 om 20:48

PSV wil Timo Baumgartl overnemen van VfB Stuttgart. De club uit Eindhoven is bereid om een transfersom van acht à tien miljoen euro te betalen voor de verdediger van de Duitse degradant.

Dat meldt BILD. Baumgartl heeft volgens de Duitse boulevardkrant al aangedrongen op een vertrek. De kans is groot dat Stuttgart mee wil werken aan een transfer van Baumgartl naar PSV. De 23-jarige Duitser is met een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro een van de grootverdiens en daarnaast wil trainer Tim Walter aan een nieuwe defensie bouwen. Volgens BILD is PSV-trainer Mark van Bommel zeer gecharmeerd van Baumgartl.

Baumgartl is mogelijk de centrale verdediger waar PSV al een tijdje naar op zoek is. De Eindhovenaren jagen nog altijd op een opvolger van de naar Duitsland vertrokken Daniel Schwaab.

Derrick Luckassen vormde tot nu toe samen met Nick Viergever het centrale duo, maar de kans is groot dat de lange verdediger alweer plaats moet maken voor Baumgartl, mits de transfer doorgaat.

Baumgartl is opgeleid door Stuttgart. Via Stuttgart O19 en de beloftenploeg knokte hij zich in 2014 in het eerste elftal van de club. Vorig seizoen kwam hij tot achttien Bundesliga-optredens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws