Ajax 'slaat in alle opzichten goede slag': 'Ja, Edson is een baas in het veld'

Ajax 'slaat in alle opzichten goede slag': 'Ja, Edson is een baas in het veld'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 10:15za 20-07-2019 om 10:15

Edson Álvarez wordt een succes bij Ajax. Die verwachting spreekt Dennis te Kloese uit. Hij was hoofd van de nationale jeugdselecties van Mexico en maakte de ontwikkeling van de 21-jarige verdediger van dichtbij mee.

"Van een lange dunne gozer tot een stevige en zeer veelzijdige centrumverdediger. Daar gaat Ajax veel plezier aan beleven", zegt Te Kloese tegen Voetbal International. Hij noemt Álvarez een heel complete speler. "Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans en zeer leergierig."

"Voetbalinhoudelijk heeft hij voor zijn lengte een opvallend goede techniek", vervolgt Te Kloese. "En hij is tactisch heel slim. Daardoor is hij op meerdere posities inzetbaar." Daarnaast is Álvarez niet te beroerd om vuil werk op te knappen. "Want naast zijn technisch en tactisch vermogen, is hij ook nog eens spijkerhard in de persoonlijke duels. Echt op het randje soms."

Te Kloese roemt ook de persoonlijkheid van Álvarez, die zich tijdens de finale van de Gold Cup stoorde aan Amerikaans international Michael Bradley. "Toen ging hij pontificaal voor Bradley staan, met zijn wijsvinger op zijn mond. Dat hij even stil moest zijn. Ja, Edson is een baas in het veld."

Volgens Te Kloese heeft Ajax op het juiste moment toegeslagen. "Ook commercieel denk ik dat het een slimme move is van Ajax. Kijk maar hoeveel profijt PSV op dat vlak heeft van de Mexicaanse spelers de laatste jaren. Volgens mij heeft Ajax in alle opzichten een goede slag geslagen."

Poll

Vind jij vijftien miljoen euro een passend bedrag voor Álvarez?

(17729 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws