'Ik adviseerde De Ligt om met Ronaldo of Messi te gaan spelen'

'Ik adviseerde De Ligt om met Ronaldo of Messi te gaan spelen'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 15:53za 20-07-2019 om 15:53

Keje Molenaar adviseerde Matthijs de Ligt om voor FC Barcelona of Juventus te kiezen. De schoonvader van de ex-Ajacied denkt in een interview met La Gazzetta dello Sport terug aan zijn tijd als speler van Ajax, waarin hij samenspeelde met Johan Cruijff. 

"Ik adviseerde hem om met Messi of Ronaldo te gaan spelen. Zo'n kans krijg je niet vaak in je leven", zegt Molenaar in de roze Italiaanse sportkrant. "Ik speelde zelf in een elftal met Cruijff. De manier waarop hij alles regisseerde was ongelooflijk. Hij was een trainer in het veld. Wij volgden hem, we wisten dan dat we zouden winnen." 

De Ligt is pas negentien jaar, maar aan zijn uitstraling en houding voor de camera's is dat niet te merken. "Matthijs is voor zijn leeftijd heel volwassen. Soms vergeet ik weleens hoe oud hij is, omdat hij over alles kan praten. Als ik hem met journalisten hoor praten, lijkt het wel alsof hij 35 is", zegt Molenaar.

Molenaar vergelijkt De Ligt met AC Milan-legendes Franco Baresi en Paolo Maldini. "Maar hij heeft ook iets van Chiellini." Sergio Ramos is volgens Molenaar op dit moment de beste verdediger ter wereld. "Maar De Ligt kan dat niveau ook halen."

Poll

Heeft De Ligt de juiste keuze gemaakt?

(6707 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws