Manchester United-talent mag zich bewijzen tegen Team VVCS: 'Nog geen goed beeld'

Manchester United-talent mag zich bewijzen tegen Team VVCS: 'Nog geen goed beeld'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 21:29za 20-07-2019 om 21:29

Van Manchester United naar sc Heerenveen: een opmerkelijk carrièrepad dat Cameron Borthwick-Jackson zomaar eens zou kunnen bewandelen. De 22-jarige proefspeler heeft zijn eerste trainingsweek in Friesland achter de rug en deed zaterdag ruim tien minuten mee tijdens het oefenduel met Sankt Pauli.

Of de jeugdinternational van Engeland in aanmerking komt voor een langer verblijf in Heerenveen, zal nog moeten blijken. Hoofdtrainer Johnny Jansen wil Borthwick-Jackson eerst wat langer aan het werk zien. "Ik heb nog niet een heel goed beeld van hem, eerlijk is eerlijk. We hebben wel heel veel gedaan in de trainingen, ook tactische dingen. Ik vind dat hij heel vaardig is en hij is een sterke gozer, maar ik wil hem heel graag in een wedstrijd zien", liet Jansen zaterdag weten aan FOX Sports.

Borthwick-Jackson mag zich dinsdag laten zien tijdens het ingelaste oefenduel tegen Team VVCS, het gelegenheidselftal met clubloze profvoetballers. De verdediger zelf lijkt zich wel op zijn gemak te voelen in Friesland. "Daar staat onze club ook bekend om. Hij komt nieuw binnen en wordt meteen op sleeptouw genomen door de groep. Ik kan me voorstellen dat hij zich heel goed voelt hier."

SC Heerenveen haalde tot dusver drie spelers naar het Abe Lenstra Stadion: Jens Odgaard, Hicham Faik en Chidera Ejuke. De Friezen openen hun Eredivisie-campagne op zondag 4 augustus met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws