Kökçü kiest definitief voor Turkije: 'Ik dacht: ik moet het gewoon doen'

Kökçü kiest definitief voor Turkije: 'Ik dacht: ik moet het gewoon doen'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 14:22zo 21-07-2019 om 14:22

Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçü wil uitkomen voor Turkije. Dat bevestigt hij zondagmiddag voor de camera van Voetbal International. Zaterdag dook al het gerucht op dat Kökçü (18) zijn keuze had laten vallen op Turkije. De tiener beschikt over een Turks én een Nederlands paspoort. 

"Ik heb de laatste tijd veel gepraat met de Turkse bond en ik heb een gesprek gehad met mijn zaakwaarnemer en met de trainers daar", aldus Kökçü. "Het gevoel is goed en ik dacht: ik moet het gewoon doen. De trots voor mijn vaderland is er altijd geweest, dat heb ik altijd gehad. Ik heb veel familie in Turkije, Turken hebben een bepaalde trots. Ik ook."

Van een onderhoud met de KNVB is het niet gekomen. "Nee, er zou een gesprek plaatsvinden, toen ik nog bij Oranje O19 speelde. Het is er niet van gekomen. Zodoende. Zuur? Nee, ik heb voor O19 gespeeld, andere jeugdelftallen, zelfs als aanvoerder. Mijn gevoel lag dichter bij Turkije. Ik vind het niet raar, ik volg mijn gevoel, ik heb de keuze gemaakt. Het is klaar nu."

Poll

Aderlating voor Oranje?

(2282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws